logo


Alternativa Jove – Joves d’EUiA som una Organitzacio juvenil d’esquerres. Per tant, volem contribuir a millorar les condicions de vida dels i les joves, com nosaltres, estudiants i treballador/es, que patim les conseqüències dels pocs recursos destinats a l’ensenyament públic, l’alta precarietat al treball, la impossibilitat d’accedir al primer habitatge, la discriminació de gènere, la manca de participació…
Tot això ens rebel·la i ens anima a organitzar-nos per a canviar la realitat en la que vivim.

Com ens organitzem?

Alternativa Jove – Joves d’EUiA ens organitzem en assemblees de base al territori i sectorials a la universitat i instituts.

Que volem?

  • Ocupació estable i de qualitat

En un país on el 60% dels contractes de joves entre els 16 i els 24 anys són temporals, amb els salaris més baixos de la UE, nosaltres apostem per un treball estable i de qualitat.

  • Dret a l’habitatge

N’estem fart que les lleis del mercat estiguin per sobre de garantir els drets socials. La llei d’oferta i demanda ha fet que l’habitatge passi de ser un dret a ser un luxe. Nosaltres apostem per la promoció d’habitatge social o protegit, per promoure cooperatives, per un ampli parc públic de lloguer per despenalitzar l’ocupació. Volem l’accés a una habitatge digne.

  • Educació laica i de qualitat

Cal educar en el coneixement, respecte i convivència de totes les cultures, creences religioses i pensaments ideològics. No volem l’adoctrinament religiós a les nostres aules. Volem una educació a les nostres aules. Volem una educació científica i participativa.

  • Universitat pública, gratuïta i de qualitat

Tenim una universitat amb taxes elevades, poques beques i mal dotades. L’entrada a l’Espai Europeu d’Educació Superior suposa un perill d’elitització, de mercantilització, que amenaça la qualitat de la docència i un dret fonamental com és l’accés a la universitat. Volem més recursos públics i més participació dels estudiants.

  • Que la diferencia no sigui desigualtat

En un país on les dones cobren menys per un mateix treball, tenen més limitacions per accedir a la feina o ser representant pública. Lluitem per la igualtat d’oportunitats d’homes i dones, plantant cara a les situacions de discriminació.

  • III República i drets nacionals

Rebutgem la figura d’un cap d’Estat vitalici i hereditari, antidemocràtic, nomenat per la dictadura feixista. Apostem per la III República Federal, on el dret democràtic a l’autodeterminació dels pobles siguis reconegut. Reivindiquem la lluita i la memòria de les persones assassinades i represaliades pel franquisme i denunciem qualsevol residu o simbologia de la dictadura als nostres pobles i ciutats.

  • Pau i solidaritat

La pau i la solidaritat han de ser els valors que moguin les relacions internacionals entre pobles lliures i iguals. Denunciem l’escalada bèl·lica de l’imperialisme en la cerca de recursos i submissió de pobles als seus interessos.

  • Per un creixement sostenible

No podem continuar amb un model que depreda el planeta, hem de canviar hàbits de consum i de producció. Cada dia més evident, el canvi climàtic perjudicarà les nostres vides.

Contacta amb nosaltres

Envia’ns un correu electrònic a joves@euia.cat i o contacta’ns per twitter o facebook. En resum, si creus que per canviar les coses cal estar sempre a l’esquerra! Digue’ns quelcom i ens posarem en contacte amb tu. Benvingut/da.

Comparteix!